(",)

LoveHateFollowers

Tuesday, August 9, 2011

Chickens to the slaughter



TESL teachers who learnt to slaughter the chicken, processed the meat and cooked it like a real "kenduri". We had the best of our time during the "Kursus Penyembelihan Haiwan" for Islamic Education subject and only 3 chickens were pronounced as "bangkai" and had to be buried. Investigations had been made, and the killers were sentenced for wasting the money spent on the chickens. However, the ustaz there said that it was a learning experience, and the feast resumed. We all ate happily ever after...

12 comments:

NURUL AINI NORAZMAN said...

kalau kena aini yg sembelih ayam tuh mmg tak makan la ayam tu sebab kesian,.hahahaha

k e y r i said...

hahahaha
lamb to the slaughter :D

Azham Vosovic said...

AINI: awak sembelihkan, bg sy makan hahahaha

keyri: heheh, wah...awak tau ey short stories tu?

senyumSOYA said...

huhuh.. sembelih ayam!!

best kan..heheehhe
tapi ayam y saya sembelih x bley dimakan.. hahah..takot tengok darah terus cabut..^^!

Azham Vosovic said...

senyumSOYA: hahaha, awak pon ditangkap kerana telah membunuh ayam-ayam itu hahahaha

Wan Ahmad Izudean said...

haha..pengalaman baru.sembelih ayam. menarik! tahniah :)

amir aizat said...

haa cmne boleh bangkai tu,hehe nice experience right!

Azham Vosovic said...

Izudean: Haha, seronok...tapi saya tak cuba sembelih pun sbb takut jadi bangkai huhuh...

amir aizat: biasalah, masing2 x yakin dgn kebolehan sendiri kan, so menggelabah dan terlepas ayam tu...mati mcm tu jer...

Suhami Ahmad said...

atok tak pernak semelih ayam

Azham Vosovic said...

Atok: sy x pernah gak...tolong pegang ayam je masa tu hahaha

khairul akmal azman said...

tapaukan gua ..
gua nak berbuka menu lamb..
mmg terbaik

Azham Vosovic said...

khairul akmal azman: hehe, sini ada ayam je cik...hehhehe

("-")