(",)

LoveHateFollowers

Wednesday, July 11, 2012

Religious Religion


We have all done things in our lives that we are not proud of; some gave sex to the wrong man, some did not get love from the right woman. There are those who have humiliated their parents and those who have failed their children; YES we have all made mistakes but there is redemption if we try to learn from those mistakes and grow. 

Sadly, some keep on playing house in the ruins of a religion while some go to the mosque to be a better person. The good news is God will always hear and answer our prayer but the bad news is sometimes the answer is NO.

(Adapted from Desperate Housewives subtitle Season 2)

23 comments:

Aziela said...

To success, we need a lot of mistakes. Owh little brother. I'm going to mention you in my posting tomorrow.

I wong (依之汉) said...

Perlu sedikit tafsiran ayat di atas...

Azham Vsvc said...

Aziela: yeap...we need those mistakes to guide us in order to succeed in life....what is sad is when some people just don't learn and grow up.....

I Wong: hehe...maaf kalau sedikit susah difahami...sy cuma adaptasi sedikit sebanyak dialog dlm Desperate Housewives hehehe

ABU said...

ah Desperate Housewives klakar.. lama dah tak tengok, semua dah tinggal tengk drma.. tak sempt.. btw nice entry..

Azham Vsvc said...

ABU: yeap skrg zaman kau sibuk bekerjaya....mana sempat nak berdrama hehehehe

Syazwan Che Deraman said...

good one bro.

yang No tu lah kita tak nak.
tapi yang Allah suruh, kita tinggalkan.

Azham Vsvc said...

Syazwan: hehe...tu mmg betul...sebagai contohnya...aku sendiri huhuhuhu

khairul akmal bin azman said...

anything problem come back to Allah!

Rizal Sadiman said...

cant agree more

CikLily Putih said...

suker quote nie, sangat mendalam maknanye

AntaraSenyap said...

aku jadi sedih baca entry kau. ada sesuatu yang tusuk terus dekat jantung. btw, nice :')

IZZUL FAIZ A.M said...

Wowww... Are you taking chunk of subtitles from different episodes and combine to make a great post? I admit this is good one... Religious religion; somethin I can ponder on myself... Keep writing and inspiring! He he he... And send receipt stories to book xcess as well. He he he...

Azham Vsvc said...

Kay: yeap...back to our Creator...

Rizal: thanks dude!

Cik Lily: hehe...kan kan kan? ebab tu sy decide nak share kat sini...dan ubah beberapa ayat....

AntaraSenyap: hehe....terima kaseh sbb rasa mcm tu....aku sgt suka quote ni....ada sesetengah ayat tu aku reka sendiri huhuhu

Azham Vsvc said...

Izzul: hehe....Receipt Stories huh? I have stopped sending my stories there...maybe I should continue doing it hehehehe......thank you for reminding heheheh!

Ali Kanchan aka Pirate said...

Nice one!

Azham Vsvc said...

En Ali: hehe...terima kaseh kerana menghargainya....

the malay male said...

Allah tahu apa yg sebaik baiknya untuk hamba-Nya... sebab tu x semua yg kita minta kita akan dapt. kdg2 apa yg kita minta tu tak elok untuk kita.

ღKekunangpelangiღ said...

Ada sebuah kisah teladan, di mana ada dua orang dibezakan dengan antara seorang kafir yang 'syurga'nya di dunia dan seorang beriman yang syurganya dia akhirat.

Jangan mengeluh, teruskan berusaha. :)

Azham Vsvc said...

Malay Male: hurm....betul tu....sebab tu manusia xkan dapat semua benda yg diimpikan kt dlm dunia ni.....

Kekunang: hehehe.....kisah teladan tu menarik....rasa2 sy yang fakir di akhirat nanti huhuhuh.....

Hanie Dew said...

tipikal manusia bila susah baru ingat Dia,bila senang sesetengah kita je yng ucap syukur.

Dia Maha Mendengar & Maha Pengampun,kite je yg malas nak mintak.

Episod Finale semlm tengok kat event 8tv..best gilers.

Azham Vsvc said...

Hanie: Sedih Desperate Housewives dah abes huhuhuhu......tak apalah.....banyak masa lagi boleh tgk kat lappy huhuhuuu

Hurm, semoga Ramadhan ni membuka peluang kepada kita untuk menjadi Muslimin/Muslimah yang lebih baik kan?

NIZAM said...

mungkin jawapan bukan NO. tapi YES, but not now. kan?

Azham Vsvc said...

NIZAM: agak kurang jelas di situ...apa maksudnya yea? huuhu

("-")