(",)

LoveHateFollowers

Monday, July 9, 2012

Die, Dying


We are all going to die; some died a tragic suicide while some are road-kills in a crazy car crash. Some lead a lonely life that they had such a lonely death; even when they died they cried deeply at heart. Some lost their life to the poor judgment of the society; some died faking their death they actually died trying. 


All I am trying to say here is that we are all going to die anyway, sooner or later. I am not ready; even though I actually die every other day I am still not ready.

17 comments:

syAzAnA said...

Semua tu urusan Allah kan azham? :)

anamizu kaito said...

hemm tu la.. betol tu azham.. KEMATIAN dtg bile2 je..





Luv,
cik ana

eva said...

wahh! patutlah entri english.. rupanya cikgu english ni.. terer terer!

haha.. xda jatuh.. hampir2 jatuh jer.. tp syg hanie n jue xnak main sgt.. tak sronok.. so skejap jer main hari tu hehe..

hmm sy pun sama gak lom bersedia.. tp xnak hidup lama.. takut nak tempuh dugaan yang besar2 lps ni.. huhu..

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

kerja party je!!!! haha kidding.. #SENTIASAingatmati

ღKekunangpelangiღ said...

Dalam tidur pun boleh mati. Be well-prepared. :)

ZWAN SABRI said...

bila cakap pasaimati, aku pon tak ready.. huhu

ஜ miss klanika ஜ said...

ready or not, we're all going to die ,one day .

Aziela said...

Err...that pic, scene, or watever u call it, was from Desperate Housewives...?Yea...akak pun x ready lagi..uwaaa!!

Orked said...

Semoga kita dlm lindunganNYA.:)

Edy Fee said...

haha alku pon belum sedia nak mati.huhuhu tah bila nak sedia aku ni

Azham Vsvc said...

Syaz: yeap itu semua urusan Allah, siapa kitan untuk menafikannya? huhuhu


anamizu: hehe, betul....kita kena takut kpd kematian...sbb kita sendiri x pernah bersedia....

eva: haha...tu la....dugaan dunia ni makin lama makin mencabar...hidup pun susah, mati pun susah huhuhuh

Azham Vsvc said...

Zuan: haha oh kaki party eyh! tak pe tak pe....betul gak tu huhu....selalu kena igt psl mati....

Kekunang: huhu...arwah pak cik dan datuk sy meninggal dlm tdo huhuh

Zwan: hurm, baguslah aku dpt bangkitkan kesedaran ni...semua org sebenanrnya x bersedia utk mati pon.. amalan semua x cukup....

Azham Vsvc said...

Miss Klanika: hehe, yeap that's very true!

Aziela: hehe, yeap it was a GIF of my favorite Desperate Housewives episode.....semua orang pun tak ready huhuhu

Orked: hehe...amin insyaallah...

Edy: hehe....tu la kan? kita ni enjoy sgt atas dunia....entah bila masa kita yea?

- zuriey - said...

semua orang akan mati. bila, dimana dan bagaimana tu yang kita tak tahu

Azham Vsvc said...

zuriey: kan kan kan? semuanya Allah dah tentukan...takutnya....

Hanie Dew said...

aku pun tak ready tp kematian xdpt nk elak,pun xdpt nak tangguh bila nama dah naik list.tak ready tp tak jugak ambik inisiatif aku ni..tsk tsk tsk...

Azham Vsvc said...

Hanie: samalah kita....solat 5 waktu tak cukup....pastu selalu kasar dgn ibu bapa....entah bila la aku nak berubah ni huhuhuhuhu.....Semoga Ramadhan ni membawa perubahan huhuhuhuhu

("-")