(",)

LoveHateFollowers

Sunday, July 1, 2012

Art/Creativity/Vandalism


Some call it art, some call it creativity but many would say vandal acts of my society and I am not proud. 

Now tell me how many of you have done something bad like this at school, public toilets, bus stands or anywhere on earth you can ever think about? I did various kinds of vandal acts since my school age but the end result would only cost the authority to spend more of your money on repairing jobs right? Besides, I believe that it would tarnish our image as the citizens of Malaysia who were once famous for its courteous people. 


I would like to express my regret for doodling all sorts of cartoons on my school table from Standard 1 to Form 5, for vandalizing a plastic chair at my school when I was in Form 2 and for leaving my signature with a permanent marker under the table of my residential college in UPM recently.

Dear bloggers, can you please confess to me about your vandal acts in the comment box below? It would be very interesting for me to read your experiences in vandalizing your school, office or public facilities especially when we are not really mature at heart right?

31 comments:

Syakir Rahman said...

aku xde la jahat sangat...pling kurang pon patahkan kerusi je.. sebab main bola dlm kelas...ahahahaa... #vandalisme ke tuh??

conteng meja tuh bese la kot...

oh ya, koyakkan seat bas skola..ahahaha

Azham Vosovic said...

aku pon patahkan kerusi plastik...masa tu takut sangat aku keluarkan kerusi dr dlm kelas letak belakang makmak Kemahiran Hidup ahahaha....best la buat jahat sekali sekala...

khairul akmal bin azman said...

pergh.. nasib x tulis nama kat toilet.

jatuh saham der.

Azham Vosovic said...

kay: haha...jatuh saham kan? nasib baik! hahahaha

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

it is a piece of arts baby~ hehe

Azham Vosovic said...

Zuan: haha...kau tak boleh letak "baby" sesuka hati la hahaha...nanti orang salah anggap hehe

NIZAM said...

jap sy ingt. hmm. takde kot. OMG! I'm a good boy. hahaha. :p *pasan*

Edy Fee said...

yang lagi advance....
buat iklan free...letak no tepon.pe kes

Azham Vosovic said...

nizam: haha..baguslah awk budak baik2 hehe.....

Edy: hehe...kan kan kan? ada plak org yg letak no fon org lain kt situ...x ke naya je?

syAzAnA said...

masa habis matrik, habis satu bilik kami conteng dgn signature. konon nak bagi semangat kat bebudak junior lah. HAHA

semutsengal said...

hmmm.

aku penah buat apa eh. sat sat. Oh, aku rasa masa skolah rendah dulu aku suka tulis dekat meja lab sains mcm hai, sapa nama. then nnt ada org sambung, next week masuk lagi balas balik. meleret terus satu meja. HAHAHHA

Azham Vosovic said...

syaz: hehe...itu mmg betul2 vandalisme hehehe! nakal gak korang bkd pompuan....

semutsengal: haha....samalah....tp xde la aku smpai berkenalan atas meja lab sains hahahaha

Edy Fee said...

nampak sgt murahan yg letak no fone

Azham Vosovic said...

Edy: hahaha kan kan kan?

Yousof said...

Aku setakat conteng² meja dekat kelas, dekat makmal je.. Dalam tandas tak pernah terfikir pulak, salah satunya sebab bau tandas budak sekolah sangatlah kick baunya. Memang hebat bebudak yang boleh port situ lama² hahah

Lagi pandai ada yang tulis "woi jangan conteng kat sini la buduh."

Rizal Sadiman said...

the 1st photo is art, the 2nd one is vandalism!

Munirah Shamsudin said...

aku pernah jumpa dekat dalam bas. nak balik sekolah taim tu.

no perempuan jalang : 01***********

jahat siapa yang buat macam tu.
dan.

aku pelajar baik.
aku tak buat benda macam tu.

trust me. hahaha.

to me, it's not an art. at all. it's stupidity. yang jelas.

Azham Vosovic said...

YOU: haha,.,.itu masih dikira sbg vandalisme hehehe....jahat kan kita dulu? tak pernah rasa sesuatu benda berdosa tp bila skrg igt balik baru rasa menyesal....

Azham Vosovic said...

Rizal: haha...thanks for commenting at my blog at least.

Munirah: hehe.... kesiannya budak pompuan tu kalau betul dia kena aniaya kan? hehehe...baguslah awk budak baik...jgn buat lg kay?

delarocha said...

ada yg kreatif bertempat...ada yg kreatif tak bertempat.

antaraSenyap said...

aku suka seni. jadi aku menyeni pada meja. dah penuh meja aku conteng. nak join ? haha.

Azham Vosovic said...

delarocha: hehe....tp kadang2 grafiti ug anak2 muda lukis kt area Pasar Seni tu cantik gak...

Azham Vosovic said...

antaraSenyap: hehe...tak mau join...aku da insap heheheheh

antaraSenyap said...

haha. masa masih remaja nieh. chillax! jangan buat illegal punya. :D

Azham Vosovic said...

antaraSenyap: hehe.... xmau buat lg hehehehe

Atiqah Wadiah said...

never do any kind of vandal :)

Azham Vosovic said...

Atiqah: alhamdulillah, budak baek. hehehe

Jue said...

ok aku kategori yg agak suka mlanggar peraturan sekolah dan bad news is, disebabkan aku separuh samseng maka aku dilantik jadi pengawas sekolah secara paksa rela

aku pernah conteng cermin tandas wanita, tandas lelaki, letak ulat mainan kat atas meja cikgu, letak serpihan kapur kat kerusi budak lelaki, baling pemadam kapur time cikgu marah dll

bila ingat balik, aku segan. Lelebih lagi bila dlm FB, ada former bdk skolah wat group. Lglah segan! sbb diaorg ckp aku dah brubah pastu smua ingat apa aku pnah buat kat diaorg hahaha cthnya err amik baju diaorg time salin lam toilet hahahahahahahha

Azham Vosovic said...

Jue: haha kau ni mesti jenis yg ganas kan? haha, takut I hahahah!

Pengawas conteng cermin wow that's epic hahahaha! Tu la kenangan masa kt sekolah yg sangat best...dan sekarang kita mesti rindu zaman nakal kita balik huhuhuhuhu

Orked said...

ERm, lupa laa kat mana..either lupa sbb byk sgt or mcm x pernah buat langsung...ecece...konon baik...

the latest "ART" i make was at IPBA hostel...come n look a 603B livig room...wakakaka

but i put a precious name there..guess who. It is ALLAH...

During that time, i felt so exhausted while studying for exam n to clear my mind, i stared blankly at the wall, tried to conteng2x dat white wall, at last I just wrote HIS name...tu je ingat time tuh...hahaha...

Azham Vsvc said...

Orked: haha semua org mesti pnh buat silap....walaupun sekali kan? hehehehe....

Tak tau nak ulas mcm mana....hehe sbb Orked ukir nama ALLAH di situ hehe....ada niat baik di situ tapi mungkin caranya x betul kot...hehe, sbb in a way we are still vandalizing hehehehe....

("-")