(",)

LoveHateFollowers

Thursday, August 30, 2012

Boys meet Girls

:Background Music:
Fifteen by Taylor Swift


    Welcome to Sororities vs Fraternities; the place where some guys and girls lose their Big V to their own or the opposite kind. This is definitely not your typical kind of school; there will always be cliques, exclusive social groups and you are only accepted for who you hang out with and not by who you are. Geeks and losers are the subjects of peoples jokes while pretty girls deliberately become the object of lusts to some guys; most of the time I fall victim to those people high up on the social-staircase. 

    This is a subtle reminder to all new students registering in any university this September; your hormones are going to roam free that you will develop your sexual desire to your seniors or your batch-mates. Next month is be the first time of your freshmen year that you will probably feel left out when your friends have started dating, and when they have got their first kiss you would want your own fairy-tales too. Well guys being guys, girls being girls and the world will keep on feeding the boys meet girls phenomenon. I can never stop anybody from committing it because most people have already experienced sex as early as their puberty; please spare yourself some contraceptives because only dummies have unprotected sexual intercourse #justsaying.

P/S: Tell me what do you think of the teenagers who have already committed the taboo word sex since their school days in less than 100 words? 

30 comments:

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

sex, destroy your pride..sad to hear some of girls willing to have sex with guys just to grab a dinner..

Azham Vsvc said...

Zuan: Yes I always read that kind of stories from Metro, Kosmo or Mastika. Such a saddening news...huhu :(

Orked said...

Real thing in this world nowadays, quite sad...im just saying that, kalau iman dlm dada kuat, dtg laa beribu rintangan...cekal jugak hati kite dari godaan. NAuzubillah...

P/S: ade budak2x yg bgga bila dpt jadi rebutan mat2x rempit, bagi percuma pulak tuh...

Azham Vsvc said...

Orked: hurm....sedih kan bila berlaku mcm tu? Siap offer percuma lg huhuh....teruknya! minta saya sendiri dijauhkan drp perkara2 sedimikian!

依之汉 said...

It's kinda of taboo to talk it openly but yet it just a silent talk between friends. For guys, they will talk it when they hang out with guy friends. Very rare for me to hear them talk it openly with girls. There is like a code saying this kinda of thing can only shared between same gender only.

Protect? Hey I like The durex slogan for this which you know it already, I guest? =P

Azham Vsvc said...

Izham: Well I did a lot of reading, that was all based on the Americans lifestyles but I relate them to what is happening in Malaysia recently hehehehe :)

Akue Achik said...

ip also confronts this kind of problem..it starts with dating, hang out together and ends up being caught entering a hotel or become pregnant..

my thought: parents should REALLY concern about what they children are doing. some parents miss-look their children by not paying attention to this matter as they think that small child will never have a thought of sex. but, they wrong. and in the end, it spoils the children. they might not know about sex but doing it and become addicted as they grow up. whose to blame? i dont know.

Azham Vsvc said...

Achik: There are few rumoured cases in my IPG regarding this matter but I don't think it happened inside the IPG compound. It happened outside of IPG KBA, but it is still a rumour until somebody confirm it :)

Nick Nashram said...

nowadays, benda camni dah jadi part and parcel of teenagers life..ramai budak remaja sekarang dah tiru gaya hidup omputih..sex before marriage.budak sekolah pun ade terlibat sama..anak kalo tak diasuh dengan didikan agama dari kecik susah la besar nanti payah nak nilai antara baik dan buruk..so, bila dah jadi bapa nanti sesape yg datang nak pinang my daughter nak soal selidik satu2..kekekeke

Iffah Afeefah said...

rasa nak pengsan sebab sume speaking english=P

pendapat saya, seks seperti permainan baru. Tak ada peraturan dan ikut nafsu. Esok lusa mengandung, gugurkan dan bermain semula. Ia seperti ketagihan games bagi pencinta games =)

syAzAnA said...

SEX. Memang taboo word ni. Sex ni best sekali jeh, lepas dah mengandung nak best apa nyaaaa. Masa kat sekolah dulu tiada siapa ajar pasal sex and how bad it is before marriage and dont know how to prevent it. Kalau yang tahu buruknya sex ni masa dulu, they may protect their virginity carefully. But, siapa tidak tahu? Sad actually.

Do you think pendidikan sex should be implemented in school? Ke dah ada sekarang?

Cikgu Ma said...

akak tak mahir sangat english, ada sket2 faham la...

my opinion- tepuk dada tanya iman...budak kecik tahun 1 pun tau, dah besar lagi2 nak tau..

Cikgu Ma said...

akak x mahir sangat englis...ada sket2 faham la..

my opinion - tepuk dada tanya iman...kalo budak tahun 1 pun tau "goyang-goyang" apatah lagi remaja...

Azham Vsvc said...

Nick: Wah nak soal selidik yeah? Good luck! Tak ramai ibu bapa mengambil pendekatan sedemikian, yang pasti ramai yang menyesal sbb tak dgr cakap ibu bapa hehehe....

Iffah: Saya suka pendapat awak tentang permainan baru...insyaallah akan dialih bahasa kepada Bahasa Inggeris nanti huhuhuhu

Azham Vsvc said...

Syaz: rasanya pendidikan seks tidak berlaku dalam satu subjek asing, tp ada dlm subjek Pendidikan Jasmani dan Kesihata, Sains, dan juga beberapa subjek lain. Entah la, rasanya macam perlu juga Pendidikan Seks dilaksanakan sebagai satu subjek tambahan di sekolah :)

Cikgu Ma: OH tak mengapa boleh belajar sikit-sikit...lama-lama mahir lah Bahasa Inggeris tu huhuhu...hurm...kanak-kanak pun dah mahir sgt bab tu, tp ibu bapa malu nak bercerita pada anak-anak tngtng seks yg sebenar, sampai mereka mendapat informasi yg salah huhuhu

Khairul Zamri said...

huhh sedih gak nga zaman hari ini mcm2 blaku... susah nk espect ade saje yg pelik

Azham Vsvc said...

Khairul Zamri: hehe...mesti terkejut kan? I mean, ramai anak muda sekarang lagi hebat drp yg dewasa :)

Syaifuddin Alias said...

ini macam critical conversation je ..'bout sexuality and some kind of pride.. aiyoo..can't hear 'bout this ..hehe

Azham Vsvc said...

Syaifuddin: hehe...tak boleh dengar ke? Alhamdulillah, masih ada remaja yang malu-malu tentang perkara sebegini. Tapi kamu kena ingat, perkara ini wujud, dan tidak salah jika kamu mahu belajar tentang seks, tapi jangan sampai menyalahgunakan ilmu yang kamu ada itu :)

Nisa Greennnpanda said...

yeah... teens & youths these days are experiencing more stuff than they should. My frens & I have once gossiped about which of our coursemates have made love, which I found shocking(coz they seemed soooo innocent!)..

- zuriey - said...

semua tepulang pada diri..kita ada akal fikir dan beza mana buruk dan baik

Azham Vsvc said...

Nisa: Haha most people have already done it when we just reached the first chapter of our puberty. Hurm, well you friends have done it, maybe they have repented or maybe they have not so....as a society please don't judge theml they should have learnt their lesson....

Azham Vsvc said...

Zuriey: hehe betul tu...masing2 dah besar huhuhu....kalau kita cakap pun masing2 dah boleh buat pilihan sendiri huhuhu

Aziela said...

That early...? Stupid!

Azham Vsvc said...

Kak Aziela: hehe..dunia sekarang...takut kan? huhuhu

依之汉 said...

Now I understand why books about sex can play important role in this unspoken ethic.

Yousof said...

Ramai yang buat tak bermakna benda tu bagus. Dan benda itu adalah c.o.u.p.le.

Lebih banyak negatif berbanding positif levih² lagi diaorang yang jauh dari pemantauan mak bapak..


Sedih bila terbaca pasal gadis yang senang² gadai maruah semata-mata demi kemewahan tanpa fikir akhirat..

Azham Vsvc said...

Wong: hehe...hurm I don't quite understang you? huhuhu

Ucop: hehe...betul betul betul! Takut kan bila dgr remaja skrg sgt berani tempah hotel, buat benda tu curi2 huhuhu....

Eva said...

Hmmm.. Budak tadika pun dah pandai tau... Mcm mggu tadi.. Budak class perempuan tba2 menangis masa break time.. Bila ditanya kenapa menangis dia ckp putus cinta dgn bf dia..Terkejut bila dgr sbb ingat kan terjatuh masa main.. Then sy tanya budak dgn siapa dia putus... So budak laki tu ckp budak perempuan tu mengongkong dia sgt.. Dia xsuka.. Kecik2 dah pandai.. Apatah lagi budak skolah rendah.. Menengah lagi advance.. Hmmmm... Xtau pdpt sy lari dr tajuk.. Hehe Tp dr situ sy dpt fikir n risau..Mmg sgt risau..

Azham Vsvc said...

eva: hurm...kecik-kecik dah pandai bercinta, mmg nampak comel je kan? Tapi masa ni la parents kena start berjaga-jaga hehe...bagi ajaran selengkapnya pada mereka tentang cinta, seks dan pelbagai lagi ilmu lain huhu...Pada pendapat saya, parents kena kurangkan rasa malu bila nak bercerita pasal ni, sebab nanti anak-anak mula cari informasi salah drp kawan-kawan atau internet :)

("-")