(",)

LoveHateFollowers

Monday, February 13, 2012

State Assemblyman

Yesterday I had the most unimaginable dream that is totally creepy; I am actually one of the Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) for one of the district in Johor since 2008. The political party that I am representing is not to be disclosed here but I saw my photos in the newspaper and read a description of my ruling there. I am not sure of the dream; is it telling me that one day I will hold a responsibility so difficult to handle? 

Well, I can't even debate in school and how am I going to take care of my people if I were the state assemblyman? Look at me; I am unstable, oversensitive and lead a carefree life. Being a leader is the utmost responsibility a human can ever hold; if you do not do well then hell awaits you. It needs courage and honesty to lead human beings and I believe that I am lack of the two qualities.

:Glossary:

Unimaginable     : tidak dapat digambarkan
Creepy           : menyeramkan
District         : daerah
Representing     : mewakili
Disclosed        : dinyatakan
Ruling           : pemerintahan
Assemblyman      : wakil rakyat
Unstable         : tidak stabil
Oversensitive    : terlalu sensitif
Lead             : menjalani
Carefree         : riang/tiada tujuan
Utmost           : tidak terhingga
Awaits           : menanti
Courage          : keberanian
Honesty          : kejujuran
Human beings     : manusia

35 comments:

CekbOlat-bOlat said...

ececehh.. jdi wakil rakyat..mne tahu mimpi jadi kenyataan ? fewwitt..

err.. sir,u r sensitive man? OH

Azham Vosovic said...

Bolat: yeap u haven't known me yet huhuhuhu

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

politics, so headache with it~

i hope neither me or any of my family involve in politics.. :P

ZWAN SABRI said...

petandala tuu.. xlama lgi bergelar yang berhormatla.. apa habaq yb? HAHA

Azham Vosovic said...

Zuan: aku pon x suka politik...aku nk jadi cikgu Bahasa Inggeris dan wartawan sambilan jer huhuh

Zwan: hehe, korang ni nama nk dekat sama plak hehe...YB habaq baik! haha

Suhami Ahmad said...

memang susah nak jadi ketua...

semutsengal said...

oh,

aku tak suka politik malaysia sekarang.


Err.

teha said...

oh , aku xmnt politik.. hehe :)

biela bell said...

erkk..nasib baik mimpi..tanggungjawab besar tu jadi ahli politik..

Azham Vosovic said...

Atok: tu la...besar tanggung jawab huhuhu

semutsengal: samalah aku pun...aku harap kt dunia ni takda politik lansung....

Azham Vosovic said...

teha: yes sama sama!

biela: tu la kan...syukurlah tu mimpi....

O CIKTEDDY said...

mimpi hebakk! who knows,one day kan..hehe

xila riston said...

politik cm harem je skrg wuuuuahhhh

Azham Vosovic said...

CikTeddy: haha, tak mahu hahha

xila: kan kan kan?

NiGhTiNaNgLe_FARA said...

pergh!

kalau betul2..u jd ahli politik adun i la...

support u!

Teenager Housemaid said...

azham,
i hate politics..
tapi..
saya juga berharap suatu hari nanti ada wakil rakyat, menteri or whatever else...
yang dapat membetulkan kembali negara ni..
dan baca post2 awak mengenai yang lama2 dulu, i can feel, you ada kualiti itu.. mungkin masih lagi perlu belajar..mungkin masih perlu digilap...:)
please, i believe u can be our saver in the future..:)
please, be a good one..:)

p/s: sorry, doesnt mean untuk membebankan...but i really hope, one day malaysia ni ditakbir oleh orang2 politic yang bersih..

Hans said...

kalau jadi wakil rakyat jgn lupa gtau nanti
:-)


P/S : Tolong Bantu Hans Menang iPad 2 ->

http://hanspunyablog.blogspot.com/2012/02/pusingan-akhir-contest-gadget-impian.html

chemay said...

sometimes.
life needs change.
:)

Ezad Skytech said...

kalau boleh mmg tak nak involve dalam bidang politik ni..mmg buat pening kepala...banyak tanggungjawab nak kena pikul...heheh~

YOUsoF said...

Waah boleh tahan hebat mimpi kau tu.. ;D


Lagi besar pangkat kau, lagi besar tanggungjawab dan amanah di bahu kau.

akuamir said...

wahaaaa azham,,, nie mesti kes ade bakat terpendam nieh,, cube la test berpidato,,haha

BTW,, betol weyh member panggil b*b* tuh,, :O

yad'z said...

dah kawen> kalau lum kawen, maknenye nak jadik pemimpin keluarga tak lama lagi. hehehe..

Azham Vosovic said...

Fara: U org Johor ke? haha, I sendiri tak pernah sampai Johor hehehe

T.Hmaid: alhamdulillah if you believe so but I am not ready. Insyaallah if I were to be a leader one day, I will lead the right way. Insyaallah, if it happens then it happens, I can't control my fate right?

Hans: haha, kalau jadilah hahaha

Azham Vosovic said...

chemay: haha, that is a change I do not dare to make...

Ezad: haha, tau tak pe...semoga itu hanyalah mimpi...kan?

YOU: haha, imaginasi melampau-lampau.... aku tak bersedia lg nk pikul tanggung jawab tu huhuh

Azham Vosovic said...

amir: haha, tak da...I mmg x pandai berpidato huhu....

yad'z: kalau sudah sampai jodohnya...aku terima...*chewah!

Kayun.Zack said...

hee pernah dengaq tak ada yg kata sesuatu peristiwa yg terjadi dlm mimpi tu antara benda yg kita nak buat tp tak terbuat. hehe

Azham Vosovic said...

Kayun: are u serious? oh my, what should I do now?

suzie rahman said...

wah best nmpk mimpi.haha..siap ade translate..bgus :)

Orked Cleopatra said...

hahaha....so funny....i'll pray 4 u...one day, who noe...:)

delarocha said...

i vote for u :-)

Azham Vosovic said...

suzie: haha, mimpi ngeri tu! haha

Orked: haha, tak mau! larik!!!

delarocha: seriously? but why? haha...tak takut ke nanti I makan duit rakyat, I buat rumah besar2? hahaha

rozeeta rashid said...

maybe it's a sign. perhaps one day u'll be a politician. YB Azham! hehe.

Princess Nusy said...

waaah...hebat latu ley mim pi cmtu..mane tau jd btul2..hehe =)

Hanie Dew said...

wow, memang unimaginable dream tu. wakil rakyat tak lepas dari tomahan, tuduhan dan fitnah. buat baik salah, buat jahat pun lagi la salah. dan dunia politik bukan dunia main main, yang baik diburukkan, yang buruk ada yang disembah dan diagungkan.

mungkin mimpi tu satu inspirasi???
tp macam yg ko ckap kene ada keberanian dan kejujuran dan kekuatan mental. r u ready for that? =D

Azham Vosovic said...

rozeeta: haha, YB Azham? haha, insyaallah kalau ada rezeki hahah

Princess: haha, tak bersedia lg hahaha

Hanie: hehe, kan kan kan? Susah betul kalau nak berkhidmat dgn rakyat ni huhuhu.... insyaallah kalau betul takdir I mcm tu I redha jer hehe

("-")