(",)

LoveHateFollowers

Thursday, May 24, 2012

United Mistakes


Spent most of my teenage years in United Mistakes crushing on some people who have never loved me back; I took the chill pill and they send me to a rehab out of no apparent reason.

United Mistakes-the country of all sins and wrongdoings; the place where I was involved with all of the wrongest person. I fall in love to the idea of "falling in love" even when I do not know the real meaning of LOVE at all; such a peer pressure from my friends who are dating and a friend who is married with a cute kid. 


Some of my friends do not know why they are dating; they do it because the society seems to like the idea of having a partner. Some of them have gone to the extend of cohabiting like a real married couple but when the baby is out...it is out in a stinky toilet and the father runs away like a typical Malay drama.


Another friend plans to get married but she does not get the approval from the society; she is still young and should focus on her studies as they say. The society define what is right and what is wrong based on their judgment without considering the feelings of the people involved. That is United Mistakes by the way...the slum, the sludge and the slur of the people committing mistakes and more mistakes ;)

14 comments:

Hanie Dew said...

tipikal masyarakat kita bile ditanya pendapat sesuatu perkara hanya melihat dr sudut jangka pendek. contoh kawan ko, diorg pandang dia still study, so tak boleh kawin. but the fact, kalau dia kawin semasa study pun tak ada salah.lagi selamat sebb ada perlindungan dan lebih berkat hidupnya.

kalau ko rasa tak perlu nak becinta, tak paya nak try n error. kalau ko ttp dgn prinsip ko terus kawin je pun sgt ohsem beb. aku respek lelaki yg ada prinsip cenggini.

Azham Vosovic said...

Hanie: Saya tersangatlah setuju...kadang-kadang saya pun jadi pening dengan kehendak masyarakat....kahwin awal tak boley...tak kahwin pun salah huhuhu

syAzAnA said...

kekadang kita pun terlalu mengikut kehendak masyarakat sampai diri jadi mangsa. blegrhhh


eh, jumpa di twtupcampus taw sabtu ni. find me >> syazberry

Azham Vosovic said...

syazana: insyaallah dtg...sebab nak pegi convo kawan sy kt tempat lain hari tu...kalau sempat sy pegi TwtUp huhu

Hanie Dew said...

ps: azham...rajin betul gosok baju pagi pagi.aku ni kalau bole nak sume baju tak payah gosok. hahaha..memalukan betul...hahahhaa

Aziela said...

When your time has come, you'll know it and u'll fulfill it without taking considerationsfrom the society. If you r hanging on the society, you r not ready to jump down yet.. (eh...apa yang akak melalut nie..)

Azham Vosovic said...

Hanie: hahaha saya kan bakal cikgu kenalah biasakan diri iron baju hahahha......

Aziela: hehe...betul tu akak...kalau semua benda nk ikut kata masyarakat...tak akan jadi benda yang kita perlu buat huhuhuhu

delarocha said...

united mistakes.... jgn risau lah, semua org buat mistakes :-) yang pasti belajar dari pengalaman.

Azham Vosovic said...

delarocha: thanks bro...org yg x belajar drp pengalaman tu la yg pelik...

syahirooAhmad said...

depnd kehendak masing2..

Hanie Dew said...

phew..respek betul org yg berdisiplin ni. ops. adakah anda bakal menjadi guru disiplin?? ... jeng jeng jeng..

Azham Vosovic said...

Syahiroo: hehe...betul tu. kalau nak kahwin....jgn dgr ckp org huhuh

Hanie: oh, minta simpang! Cikgu disiplin selalunya dibenci pelajar hahahaha

Orked said...

LOVE this entry damn much...

lumrah alam, and resam org msrkt melayu...x dpt disangkal lagi even diri sendiri pun mmg sgt tipikal...

Jugdgemental is a habit, a bad habit but somehow and rather, it's good to control our own attitude and behaviour...:)

Azham Vosovic said...

Orked: yeap....judgmental society....entahlah....sampai kita sendiri tak tau apa yg perlu kita lakukan sbg individu apabila smuanya dikawal...

("-")