(",)

LoveHateFollowers

Wednesday, January 16, 2013

Meet My Mentor


Met my mentor, Mr. Nizal Mohammad! Alhamdulillah, I accidentally spotted him when I was taking a stroll at E@Curve last Monday. I took out the camera and approached him at San Francisco Coffee when he was chatting with Zaim, the host of Malaysia Hari Ini. Alhamdulillah, I consider our gathering as the meeting session of three generations of Malaysia Hari Ini, a popular morning talk-show on TV3. Mr Nizal represents the pioneer line-up of the show, Zaim as the current host of MHI and insyaallah one day I will be the next host of Malaysia Hari Ini. 


I have a long history with Mr Nizal because I have always adored him on Malaysia Hari Ini since I was a kid. When other kids are outside playing with their friends in the morning, I would wake up very early and turn on the TV just to watch my favorite show, Malaysia Hari Ini. It was weird for some of my friends that I enjoyed watching TV rather than having fun with them but that was my major inspiration of the world of journalism/hosting.


 Now I cannot wait to graduate and pursue my dream to becoming a television host one day. I know that this is such a controversial action since my parents do not know of my true ambition in life, and some of my friends are also against my decision but we will see. Insyaallah, if there is a "rezeki" for me in this industry then I will go for it, and if I don't I will continue to becoming a teacher/lecturer insyaallah. Dare to Dream people, only the sky is the limit. Take care and God bless :)

37 comments:

Syazana Nazri said...

Insya-Allah. Syaz doakann azhamm! Nak jugak ada kawan pemes nanti. hehehhe. fighting! :)

Azham Vsvc said...

Syaz: Amin! Amin! Amin!!! insyaallah :)

Wan Ahmad Izudean said...

Hope you can achieve what you dream of.

As long as you ada minat and have strong urge toward this field, you can do it!

вʋввℓɛ ρσρƨ said...

hehe. comel la ;) jeles2;) nak jugak .

Azham Vsvc said...

Ized: hehe...syukur alhamdulillah dikurniakan sahabat yang sangat sangat memahami dan menyokong minat saya...terima kaseh Ya Allah, kau kurniakanlah rezeki yang murah dan kesihatan tubuh badan yang berkekalan kepada saudara Wan Ahmad Izudean ni :)

вʋввℓɛ ρσρƨ: hehe silakan amek sedikit hehehehe!

the malay male said...

semoga dapat mengikut jejak langkah saudara nizal suatu hari nanti.

Azham Vsvc said...

malay male: alhamdulillah terima kaseh banyak-banyak :)

Mira Adzlia said...

wow...cool!!in shaa Allah..1 ari mst boleh bjaya...gud luck :)

Azham Vsvc said...

Mira Adzlia: hehe amin! Insyaallah terima kaseh kerana mendoakan :)

miz ruha said...

insya-Allah, one day...
moga tercapai cita-cita azham. amin. ^_^

Seneorita Baharin said...

May your dreams come true bro!...Feel free to dream.. :) May Allah bless u..All the best & Good luck in da future..

fadzlynniza said...

goodluck to you

Nick Nashram said...

insha allah, dimana ada kemahuan disitu ada jalan..mesti boleh..u can be a versatile teacher :)

Azham Vsvc said...

miz ruha: hehe, syukur alhamdulillah....terima kaseh banyak-banyak dear :)

Seneorita Baharin: hehe...alhamdulillah. I wish all the best in your life too hehehe....

fadzlynniza: hehe...thank you!

Nick: thank you, insyaallah I will be a versatile teacher :)

Aziela said...

I met and talked and had a discussion with him almost 20 years ago...hahahahha. Maintain jer dia. Anyway adik, whatever your decision is, make sure it's for yourself and for your future. You have to love what you do. if you aim to be the celebrity, then work for it. All of us are praying for you.

P/S : Love your shirt.

hafiz hafizol said...

InsyaAllah. kalau ada reziki... pasni boleh la gnti aznil pulak yer

Azham Vsvc said...

Kak Aziela: hehe thank you saya sangat hargainya akak! Syukur alhamdulillah Allah berikan saya kesempatan untuk bertemu idola saya....saya rasa sangat gembira!!!

Dan akak, terima kaseh atas segala sokongan, saya sangat terharu dengan kebaikan akak selama ini...terima kaseh :)

Hafiz: amin, insyaallah heehe! Terima kaseh yea :)

zila manaf said...

ohoiii pernah nmpak dlm tibi hehe all the best ya

Azham Vsvc said...

zila: hehe thank you yeap!

khairul akmal bin azman said...

retis la ko skrg azham...


smart baju ko..

mana beli beb?

Azham Vsvc said...

zila: hehe thank you yeap!

Azham Vsvc said...

kay: haha aku beli kt Sungai Wang beb! Kedai tu tersorok sikit, alhamdulillah tak ramai orang beli baju kat kedai tu hahaha!

eVa said...

sy minat diaa!!!! dulu sama jugak setiap pagi sbb nak tgk dia mengacara... untung jumpa dia.. tp bdn dia mcm susut ckit kan. sbb dulu mcm sehat jer hehe.. apa2pun tetap jeles haha


wahh skali dtg masok blog sy byk komen.. like! tq so much!! :)

Azham Vsvc said...

Eva: hehe..yeay ada geng yuhuu!!! Orang yang ada sama minat ni je yg tahu perasaannya bila dpt jumpa idola kan? hehe saya senyum sampai ke telinga ni hahahaha!

syafiqakarim said...

wewitttt
nak signnnn

- zuriey - said...

Insyaallah.. saya doakan awak berjaya jdi host nanti..

依之汉 said...

Tak sangka ya dapat bertemu selebriti. Kalau saya, terserempak Justin Bieber tengah jalan pun saya buat tak tahu sahaja. heh. Tak tahu nak buat apa! Kemudian saya terfikir apa protokol kalau terserempak orang terkenal? Saya terserempak ustad Don di Alamanda, jadi perlu tegur sebagai muslim atau tangkap gambar atau berlalu sahaja?

Dan, impian perlu dikecapi! Manusia akan menyesal di kemudian hari apabila pencen kerana tidak mengikut apa yang mereka impikan kala muda. Jadi, saya sokong niat anda untuk menjadi hos TV!

Boleh tahu akaun Youtube? Mana tau ada boleh saya tonton dan komen. =D

zatyAbdullah said...

tu diaaaaa. jumpe selebriti! untungnya. ;D

CikLily Putih said...

all the best tau... confirm awak glamour satu ari nanti..

so cecepat k lily follow bloG awak takut nanti dah glamer tak kenal plak kan

akhakhakahkahak

Azham Vsvc said...

syafiqa: hehe segan saya!

zuriey: hehe terima kaseh yeah hehehehehehe :)

Wong: heheh....kalau rasa nak tegur, tegurlah hehe...ada orang yang lebih suka kita datang tegur daripada renung dari jauh hehehe.....ikut juga la kalau seseorang tu teramat popular, mungkin dia ada upah pengawal peribadi jadi jangan terlalu excited plak hehe....

zaty: hehe alhamdulillah syukur!

Azham Vsvc said...

Cik Lily: Ya Allah, terharunya saya!!! Terima kaseh yea akak huhuhu....saya bersyukur sangat terima kaseh atas doa akak tu insyaallah satu hari nanti saya berjaya :)

Hans said...

terbaikkkkkkkkkkkk :)

Azham Vsvc said...

Hans: hehe alhamdulillah :)

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hey! u can do it!!!!

Azham Vsvc said...

Zuan: hehe insyaallah! Thanks Zuan :)

Daddy Zuki said...

I still remember that he used to be the fist FB friend who wished me a happy birthday...

Azham Vsvc said...

Daddy Zuki: Alhamdulillah, he wished my birthdays the earliest for three years in a row now hehe syukur!

("-")