(",)

LoveHateFollowers

Friday, March 9, 2012

Disillusionment


I learnt my lesson yesterday; if you don't have a class for two days in a row just stay inside your room and do a proper revision! Yes...I planned on going to Mid Valley for karaoke-ing session but suddenly my bike's engine stopped functioning in the middle of the highway when I was on my way there. The tank was full and not terrible enough with the situation, the bike's alarm does not want to stop "shouting" and I knew that there was something wrong. After a few effortless trials, the engine starts to roar again so quickly I took the bike to the mechanics. He said that there was a short circuit in the bike's alarm system so he had to remove it. The total cost of the damage was only RM 20 but my pride is far more expensive. I cancelled my outing with the girls...what a disillusionment but I am glad that the bike undergone such a successful operation. I am thankful to Allah that at least I did not have to push the bike alone on the highway; thank you Allah for making the bike sober again!

:Glossary: 

Learnt             : mempelajari
Lesson             : pengajaran
In a row           : berturut-turut
Proper             : betul
Revision           : ulang kaji
Terrible           : teruk
Effortless         : tanpa tenaga
Trials             : percubaan
Roar               : mengaum
Short circuit      : litar pintas
Damage             : kerosakan
Pride              : harga diri
Disillusionment    : kehampaan
Undergone          : menjalani
Operation          : pembedahan
Sober              : sedar

16 comments:

NiGhTiNaNgLe_FARA said...

tu maknanye tak boleh pergi karaoke..hoho..kene study!

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

ego ek?

rozeeta rashid said...

kempunan nak karaoke la nih? haha. kalau kena tolak bike tu lagi la malu kan. hehe.

amir aizat said...

haha kesian azham ni

ekabukanmakcikkau. said...

hamboihhh sejak aku pengsan dpd blogging ni , boleh plak blog kau tetiba ada glossary yek? heheheh

Azham Vosovic said...

Fara: benci betul...I dah lama x lepak luar...asyik dok dlm bilik jer....

Zuan: yeap, skuter Ego hehe

rozeeta: hehe, mmg kempunan! tp bersyukur enjin motor tu hidup balik....

Azham Vosovic said...

amir aizat: hehe, kesian kan? Bad Luck Thursday hahah

eka: haha, kau pengsan eyh? skrg idop balik? hehehe

Teenager Housemaid said...

hehe
ada hikmah tu..:D

Azham Vosovic said...

T. Hmaid: hehe, memang ada hikmahnya tu hehehe

ღKekunangpelangiღ said...

Azham pelajar TESL eh?

LidiaSuraya said...

x salah to have some fun sometime... but make sure priority nya kita tau dimana.. :)

Azham Vosovic said...

Kekunang: yeap, sy pelajar TESL...ada apa2 saya boleh bantu? hehehe

Lidia: hehe, betul tu...jgn smpai abaikan pelajaran sudah hehehe

Ezad Skytech said...

kalau kena menolak kat highway..mahu lenjun peluh ni...hee~

Jue said...

nsb la ley start blk beb, kalau nak kena tolak spjg highway tu perghhhhhhhh mmg penat pastu bahaya pun ye
ooo g mv wt the girls..gitu haha xpe, karok nxt time
bila nak singgah klcc ni?aku ngan hanie ley jumpe ko pas keje

Hanie Dew said...

ada hikmahnya kot motor ko rosak tengah jalan. maybe sesuatu yg buruk berlaku kalau ko kat mid valley tu?? kan.kan.

mekanik tu beri tahu tak mcm mana bole ada short circuit tu,

Azham Vosovic said...

Ezad: tau takpe! Dah la dressed up nak pergi karoks...hilang macho haha!

Jue: tu la, I bersyukur sgt x kena tolak motor atas highway huhu....serious nak jumpa kat KLCC? hehe, Jue text la I...I don't have your number....

Hanie: hehe, mcm kena culik kt Mid Valley? haha....tu la, habis duit dlm jumlah yg sama kalau pegi karoks juga....sedih ....

dia ada bagi tau mcm na short circuit tu berlaku, dan I percaya dgn apa dia cakap...asalkan motor I hidup balik hehehe

("-")