(",)

LoveHateFollowers

Wednesday, July 3, 2013

Almost Home

Background Music:
Family Portrait by Pink
Alhamdulillah; Semester 5 in UPM ended gloriously and I am back in my home in Kepala Batas Pulau Pinang for good. It has been two months that I saw my parents and siblings so now it is time to reconnect with them. I know that my family matters most to me even though we do not appreciate each other's presence most of the time. That is what a family does; we love and hate, we fight and re-conciliate but at the end of the day we gather in a family album like nothing ever happens. 

I am a grown up person now with a little bit of childishness within me; my parents are getting older too that they need to relive their moments like when they were younger. And I need to keep telling myself that I love my family even though I do not say that aloud very much to them. We need to tell our parents that we love them because they would really love to hear that from us every once in a while :)

P/S: Write me the ever fond memories of you and your families, I would love to read that!

18 comments:

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

you are nearing graduation.. :)

Azham Vsvc said...

Zuan: insyaaallah...tak sabaq hehe :)

Orked said...

My family? Just simple family but awesome in our own way...manja yg tahap kami sendiri boleh lempang diri masing2x...hahaha

But then...since my mum sakit, the bond get stronger...only Allah know our feeling. Syukur...walau apapun terjadi...sama2x susah..sama2x senang...

COnflict? Biasa laa...tp bila dah besar...gaduh takkan lebih dr 10 minit...lps tu baik terus...:)

Azham Vsvc said...

Orked: Alhamdulillah syukur! Memang, kadang-kadang bila ada sesuatu kejadian dalam keluarga itu, kita akan nampak ikatan kekeluargaan menjadi lebih rapat.

Seronok juga kalau bergaduh tak lebih daripada 10 minit hehe.....

Ali Kanchan said...

I miss my parent so much!
Btw, need your help on my blog header. Pls visit a blog of mine

baby comel said...

family.. owh, takkan ada siapa yg mampu jaga kita sebaik family sendiri.. hargailah sebelum kita kehilangan..

the malay male said...

sayangnya saya kepada parent jarang terucap dengan kata kata. tetapi saya selalu tidak lupa mendoakan kesejahteraan hidup mereka dan sentiasa membantu dikala memerlukan.

Azham Vsvc said...

Ali: hurm....sedekahkan doa kepada ibu bapa kita....insyaallah mereka akan hargai sangat hehe.... Okay I will take a look :)

baby comel: hehe....betul tu. Saya baru sedar perkara itu sebenarnya.....

malay male: saya pun macam tu juga....saya tak open sangat tentang perasaan saya pada ahli keluarga saya huhuhu....

Nick Nashram said...

family selamanye..huhu..masa susah senang diorang always be there..masa ari raya lg la meriah..maklum la, sume blk..kumpul pulak kat satu umah..tak kiralah sebab apapun, do not neglect family :)

Mashitah Rosli's said...

slm..family is everything right! alhamdllah masih ade fmly yg syg,,so appreciate la..anwy,,blog ni mmg kne wajib bace,,nk improve my english..boleh kn cikgu Azham,,hihi..anwy,rajin2 follow la blog sy..tq

http://mashitahrosli.blogspot.com/

hafiz hafizol said...

Malam nie saje dah 3 blog budak UPM yang aku masuk kakakaka..

Azham Vsvc said...

Nick: hehe...yeap time berkumpul dengan family tu yang paling best hehehe!

Mashitah: hehe yeay! Please, you are very much welcomed here hehehe.......

Hafiz: haruslah, blogger UPM ramai dan aktif juga hehehe!

nurdani said...

keluarga saya suka berjenaka terutama saya. cumanya kitorang bukan jenis yang suka tunjuk kasih sayang manja2 sangat (perbuatan) tapi lebih kepada tindakan untuk tunjukkan rasa tu.hehe. faham ke tak eh

Azham Vsvc said...

nurdani: hehe betul tu.....ramai ahli keluarga di Malaysia ni bukan yang jenis open dengan perasaan mereka, termasuklah saya :)

NARUMI ISOZAKI said...

Fond memories with family: When we do things together from smallest to biggest. Even mengira duit syiling yg berlambak-lambak. =)

Azham Vsvc said...

Narumi: hehe....oh kira duit syiling hehehe...masa kecik2 dulu selalu buat, tapi kira duit sendiri dalam tabung la hehe :)

Ash Give said...

ya setuju..kita mmng perlu mengucapkan kata sayang dengn family kita..

lama tak singgah sini..ngeteh kat ig je kan haha..

Azham Vsvc said...

Abu: hehe betul skrg kita masing2 sibuk dgn IG hehehe.....

("-")