(",)

LoveHateFollowers

Friday, November 9, 2012

Accident


It was the first time of my life that I got involved in an accident; I was riding a bike with a friend of mine when a 4-wheel drive in front suddenly braked and I crashed into it. Both of us fell onto the road but managed to get up as fast as we can and the car pull over. The driver came to apologize; I suffered a minor injury on my foot and I cried a bit because of the trauma. 24 hours after the accident, I started to feel "sengal-sengal" at the back of my neck, my left shoulder and my waist, which is quite hurting actually. 

However, I am thankful to Allah that I am still given a chance to live for another day and it was a special reminder for me to slow down while riding my bike, especially during raining seasons in Malaysia at the moment right now. I admit that I was in a hurry last night so I deserve the fall of my reputation. Next time I will be so much careful because "jalan tar itu sangat keras, dan bila jatuh sangat sakit" okay :)

P/S: My English is getting worst after no frequent updates. 

18 comments:

onie said...

takut eksidennnnnnnnnnn,tapi kita tak boleh melawan takdir Allah swt :'(

syafiqakarim said...

penah eksiden teruk masa 5thn.
jatuh basikal. eh eksiden ke? luls


kaki cpt sembuh :p

Nick Nashram said...

eh..sama la.hari tu masa balik dari melakaa almost nak accident jugak..skrng ni musim hujan..jalan pun licin..berhati2 di jalan raya dan ingt la org yg tersayang..hehe

Azham Vsvc said...

Onie: hehe...tu la Tuhan yang menentukan segala-galanya hehe...

syafiqa: hehe...sakit betei! haha....semoga cepat sembuh juga Azham hehe :)

Yousof said...

Ngeri dan kalau boleh memang tak mahu rasa lagi..

Belajar dari silap, kadang² kita terlupa yang cara kita mungkin silap atau merbahaya... kan. Cepat sembuh bro..

Ok je English kau, ke sebab English aku yang suam² ni je hehe


#dialu-alukan kopipes gif pasport ekspres tu ;D

chemay said...

sapu ubatt untuk elak infeksi ok dear?
hee
:)

KorN said...

nasib baik tak teruk sangat... semoga kita semua di lindungi oleh Nya...

Azham Vsvc said...

Nick: hehe....hati hati semasa memandu...risau betul dgn penunggang motorsikal, kadang2 bukan salah mereka apabila kemalangan berlaku...

Ucop: hurm...sekarang baru aku tahu betapa ngerinya apabila terlibat dgn kemalangan...sakit plak tu...skrg ni pon aku dah serik nak menunggang motorsikal buat sementara waktu...

Azham Vsvc said...

chemay: awak memang kawan jururawat yang baik hehe...saya hargai sangat hehehe

Korn: hehe syukur tak teruk sangat....insyaallah, semoga kita semua dilindungi Allah :)

eva said...

oke apa english awak.. senang faham.. penggunaan english yg simple.. xyah risau hehe


oh yang ni yer ckp insiden.. huhu.. nasib baik awak masih selamat.. sy lebih kesian tgk penunggang motosikal ni.. lain kali baik2 tau.. jgn speed.. biar lambat asalkan selamat :)

Azham Vsvc said...

eva: haha English dah berkarat sbb jarang update hehe....

insyaallah, sekarang saya dah mula kurangkan kelajuan, tak mahu pisang berbuah dua kali hehe....

rozeeta rashid said...

ouch! hati2 ye lain kali. saya pun selalu bawak kereta lajuuu. tapi sejak dua menjak ni banyak pulak tengok accident. terasa insaf jap. bila hujan tu slow la. kalau tak hujan laju jugak. hehehe.

Aziela said...

Dah x-ray belum? Kena buat toal check-up tu. U wouldn't know. At least u can be sure. To motivate you in blogging, yes, berkarat. Update selalu..! Hehehehehhe

Azham Vsvc said...

Rozeeta: hehe...terima kaseh atas peringatan....yg memandu kereta pon kena sama2 berhati2 hehe....kemalangan boleh berlaku tanpa diduga :)

Aziela: hehe...belom, malaslah...rasanya tak teruk kot, biarlah dahulu hehehe.... Yes akak, akan cuba update selalu hehe!

NARUMI ISOZAKI said...

aiyak! ang accident ngan sapa? bila ni?

Azham Vsvc said...

Izat: Accident masa nak hantar Siqdi ke KTM Serdang hehe...sakit weh, baru kami rasa perasaan sakit campur takut bila kemalangan macam yg hang rasa dulu heheheh!

NARUMI ISOZAKI said...

Ohh.. yeker. Time tu dah hantar sidqi ke belum? erm, at least, kami x cedera mcm ang ni. tp sengal2 badan tu yg sakitnya kan?

Azham Vsvc said...

Narumi: haha masa tu on the way nak hantar sidqi la....kesian dia jatuh tergolek atas jalan sekali kami...namun, kami bersyukur kami tidak dilanggar oleh kenderaan lain pada malam itu huhuhu

("-")